Jak může každý z nás zlepšit svět? 5 + 1 jednoduchých novoročních předsevzetí s velkým dopadem

06. 12. 2022, Uncategorized @cs

Nový rok přináší spoustu příležitostí pro pozitivní změnu. Můžete začít dělat věci, které jste dlouho odkládali a zároveň udělat něco pro své okolí i svou karmu. A vůbec kvůli tomu nemusíte vypustit duši. Máme pro vás pět tipů na předsevzetí, díky kterým s drobným úsilím dosáhnete velkého efektu.

Věnujte pravidelně

Jednou za měsíc si udělejte doma pořádek a darujte nepotřebné věci potřebným lidem. Ať už jde o oblečení, ze kterého vám vyrostly děti, nebo nevhodné dárky. Existuje spousty míst a způsobů, jak zajistit, aby se dostaly tam, kde ještě někomu poslouží. A vaše domácnost díky tomu bude stále vzdušná.

Mentorujte mládež

Věřte nebo ne, všichni umíme něco, co můžeme předat mladé generaci. Pokud chcete skutečně prospět svému okolí, věnujte svůj čas dětem. Můžete se třeba vydat do dětského domova nebo se obrátit na nějakou neziskovku, která vás propojí s někým, jehož budoucnost můžete pozitivně ovlivnit. Ostatně i do vašeho života může takový vztah přinést velkou změnu.

Čas, který věnujete dětem, je investice do lepší budoucnosti nás všech

Podporujte neziskovku

Vyberte si organizaci, která je blízká vašemu srdci, a posílejte jí pravidelný příspěvek. Ať už vám záleží na lidských právech nebo na klimatu, máte na výběr spousty neziskových organizací, které zlepšují svět. Nastavte si trvalý příkaz a podporujte kontinuálně jejich úsilí. Rozhodnete-li se pomáhat AutoMatu zlepšovat veřejný prostor a prosazovat podmínky pro udržitelnou dopravu, budeme vám samozřejmě moc vděční.

Staňte se dobrovolníkem či dobrovolnicí

Začněte nový rok aktivně a věnujte se dobrovolnictví nejen na Vánoce. Vaše pomoc se bude hodit celý rok. Invenci se meze nekladou, vyberte si, co vám nejvíc sedne. Nabídněte svou pomoc některé z charit, útulku pro zvířata nebo se přidejte ke zdravotním klaunům.

Dárcovství krve zachraňuje životy

Darujte krev

Jeden z nejjednodušších způsobů, jak někomu pozitivně změnit život, je darovat krev. Jednou návštěvou nemocnice můžete zachránit až tři životy za rok! Obdobné je to i s plazmou. Najděte si půlden a rozšiřte řady aktivních dárců.

Bonusový tip

Bezmotorová doprava, která je jednou z našich nejdůležitějších agend, svědčí vám i vašemu městu. A nemusíte s ní čekat na Květnovou výzvu Do práce na kole. Už v lednu se můžete sami přesvědčit, že na vlastní pohon to jde i v zimě, a to tak, že přijmete naši Lednovou výzvu a zkusíte to na kole, pěšky, poklusem či na koloběžce aspoň na jeden týden. Uvidíte, že se vám to zalíbí.

Nakrmte AutoMat

Podpořte nás a staňte se tak členy Klubu přátel AutoMatu!

V dalším kroku budete přesměrováni na platební bránu.

V dalším kroku budete přesměrováni na platební bránu.

V dalším kroku uvidíte údaje potřebné k založení platby v bance.

měsíčně 1000,-

Děkujeme mnohokrát za Vaší podporu, moc si ji vážíme.

Prosíme, nastavte si platbu ve své bance podle následujících údajů, abychom poznali, že jde o podporu od Vás.

  • ve prospěch účtu: 2400063333/2010
  • částka: [amount]
  • variabilní symbol: [variable_symbol]
  • vybraná frekvence plateb: [freq]
Něco se nepovedlo
Zpět do formuláře