Nakrmte AutoMat i v roce 2024

S blížícími se svátky se jen málokdo vyhne bilancování. A obzvlášť to platí pro nás, protože AutoMat letos oslavil 20 svého působení. Už 20 let bojujeme za město, které je zdravé, příjemné a zelené a ve kterém se dobře dýchá všem jeho obyvatelům a obyvatelkám.

Letos o vánocích budeme ale myslet i na budoucnost. Co bude za dalších 20 let? Jaké město tu zanecháme našim dětem? Pojďme sobě i jim darovat lepší město. Nebudeme vám tvrdit, že to bude jednoduché a rychlé. To, jak přemýšlíme o dopravě, která je pro rozvoj města klíčová, se daří měnit jen velmi a velmi pomalu. Ale jde to.

Začněme tedy u podpory spolku, co se snaží tuto vizi prosadit. Už to dělá 20 let a příběhů o snaze – občas zakončené úspěchy a občas narážející do pevných betonovo-asfaltových zdí – jsme prožili stovky.

Příběh skutečného cyklosrdcaře

Jedním z nejsilnějších příběhů lidí, kteří město milují a dávají svou sílu v jeho prospěch, je příběh Dana Mourka – slovy autora filmu Auto*Mat Martina Marečka „nejhodnějšího aktivisty, co znám”. Dan stál u zrodu AutoMatu a i dnes – 20 poté – je náš spolek stále jeho srdeční záležitostí, protože podle něj „nemá konkurenci”. Danovi leží udržitelná mobilita skutečně na srdci, také proto dnes působí v Evropské cyklistické federaci.

Ten kdo opravdu miluje Prahu, snaží se své město neničit škodlivinami z aut a záborem veřejného prostoru, který má patřit především pěším a cyklistům. Praha je jedním z nejkrásnějších měst, která nám tu zanechali předci včetně českých, německých a židovských obyvatel Československa a je naší povinností ho uchovat i pro nadcházející generace. Smetanovo nábřeží se má stát korzem Pražanů a jeho návštěvníků, podobně jako se pražské náplavky proměnily z nevzhledných parkovišť na vibrující promenády s farmářskými trhy, kulturou a zábavou. Akcí, které pořádá AutoMat jako Zažít město jinak, Do práce na kole či cyklojízdy a další, stojí za to se pravidelně účastnit, ale i je finančně podporovat, aby byly co nejvíce nezávislé na grantech od státu a města a aby byly hlavně pro obyvatele města a jeho návštěvníky.

Vidíte to jako Dan? Podpořte nezávislou a systematickou práci AutoMatu nejlépe pravidelným darem. Nakrmte AutoMat. Díky!

 

Nakrmte AutoMat

Podpořte nás a staňte se tak členy Klubu přátel AutoMatu!

V dalším kroku budete přesměrováni na platební bránu.

V dalším kroku budete přesměrováni na platební bránu.

V dalším kroku uvidíte údaje potřebné k založení platby v bance.

měsíčně 1000,-

Děkujeme mnohokrát za Vaší podporu, moc si ji vážíme.

Prosíme, nastavte si platbu ve své bance podle následujících údajů, abychom poznali, že jde o podporu od Vás.

  • ve prospěch účtu: 2400063333/2010
  • částka: [amount]
  • variabilní symbol: [variable_symbol]
  • vybraná frekvence plateb: [freq]
Něco se nepovedlo
Zpět do formuláře