V neděli 5. června slavíme Světový den jízdního kola! Cyklojízdou a bohatým programem pro celou rodinu

19. 05. 2022, Ostatní

Blíží se největší cyklosvátek na světě! Valné shromáždění OSN ustanovilo 3. červen jako den, kdy by všechny státy světa měly ocenit kolo jako unikátní, všestranný a hlavně ekologicky čistý dopravní prostředek. I my ho pravidelně slavíme. Letos tak učiníme v neděli 5. června, kdy v pravé poledne vyjedeme z Karlína spolu se zástupci ambasád na Světovou cyklojízdu pražskými ulicemi. Po návratu budeme pokračovat bohatým kulturním programem pro děti i dospělé. Přidejte se k nám i vy!

Hostit nás bude kulturní centrum Kasárna Karlín, kde bude letošní Světová cyklojízda startovat i končit. Ale to zdaleka není všechno. Na celé nedělní odpoledne jsme si my i partnerské organizace Cyklojízdy připravili spoustu zábavy aka doprovodný program rovnou pro 3 různé stage. A co vás čeká?

Stage “Bazén”

15–16 h: Promítání AutoMatova Průvodce udržitelnou mobilitou, videoseriálu o udržitelné dopravě

16–17 h: Přednáška Cykloinfrastruktura a diskuze – Vratislav Filler z Laboratoře udržitelného urbanismu a jeho úvod do problematiky. Následuje diskuze s řadou odborníků a odbornic

17–18 h: Videa od ambasád – audiovizuální materiály z Norska, Finska, Nizozemí, Polska a také OSN a FastMEDIC

18–19 h: Přednáška Justina Hyatta (NL), experta na udržitelnou dopravu s názvem: Proč cyklopřívětivá města potřebují také filosofy? Hyatt nabízí řešení pro města, která chtějí být ekonomicky a sociálně udržitelnější. Hyatt má 15letou zkušenost s projekty zaměřenými na nastartování lokálních iniciativ. Zabývá se tím, jak dostat více lidí na kola, jak vytvářet krásný a funkční veřejný prostor a jak do městského plánování vnést ekologický a lidský aspekt.

19– 20 h: Koncert Jiný metro (alternativně folkové hudební duo, své dvojhlasé melodie doprovází na ansámbl ukulelí, příčnou flétnu, hračkový saxík, klarinet, krabičku od čaje nebo kazu; do českých, anglických a francouzských lyricko-epických textů o domácích spotřebičích, zvířatech, emocích a
světu kolem nás ukrývají vtípky a poučení)

20–21 h: Koncert Fail Together (folk punk, který vyrostl z trávy a betonu pražských parků, přístavů a nádraží • Born a failure, fail together •)

Stage “Dvůr”

15–19 h: Bike Kitchen Prague – cyklistický servis a dílna

Stage „Dvůr (kino)“

15–19 h: Dánská ambasáda: Virtuální realita. Zkuste si projet ulice Kodaně na virtuálním kole

15–19 h: Propagační stánek OSN

15–19 h: Stánek zdravotníků na kole FastMEDIC

15–19 h: Nizozemská ambasáda: Stánek s přistavenými elektrokoly a propagace elektromobility a bezpečného odstupu 1,5 m při předjíždění

15–19 h: Propagační stánek Norské ambasády

15–19 h: Skandinávský koutek: Jezdí losi na kole? Přijďte si s dětmi vyzkoušet orientační dráhu a kvíz. Na malé cyklisty čeká odměna, na vylosované pak bonus!

15–19 h: Stánek AutoMatu. Prezentace spolku, který pořádá Světovou cyklojízdu, Květnovou výzvu Do práce na kole, sousedské slavnosti Zažít město jinak a hlídá dopravní a urbanistickou politiku metropole

15–19 h: Instalace Freshlabels/Ucon Acrobatics o bezpečnosti cyklistů*ek v provozu

Těšíme se na vás v neděli 5. června nejen v sedle a s větrem ve vlasech, ale i na přednáškách, v cyklodílnách a ve virtuální realitě! Oslavme společně radost z jízdy na kole!

Nakrmte AutoMat

Podpořte nás a staňte se tak členy Klubu přátel AutoMatu!

V dalším kroku budete přesměrováni na platební bránu.

V dalším kroku budete přesměrováni na platební bránu.

V dalším kroku uvidíte údaje potřebné k založení platby v bance.

měsíčně 1000,-

Děkujeme mnohokrát za Vaší podporu, moc si ji vážíme.

Prosíme, nastavte si platbu ve své bance podle následujících údajů, abychom poznali, že jde o podporu od Vás.

  • ve prospěch účtu: 2400063333/2010
  • částka: [amount]
  • variabilní symbol: [variable_symbol]
  • vybraná frekvence plateb: [freq]
Něco se nepovedlo
Zpět do formuláře