Provádíme děti udržitelnou mobilitou

31. 03. 2022, Vzdělávání

Ve čtvrtek 24. března jsme se s AutoMatem a jeho Průvodcem udržitelnou mobilitou vypravily na ZŠ Ohradní a pokračovali v sérii vzdělávacích akcí pro žáky a žákyně základních škol.  

O tématu mobility se v Praze málo mluví, a proto jsme se pomocí šesti krátkých videí tamním žákům a žačkám 6. ročníku snažili přiblížit různé způsoby přepravy po metropoli a nabídnout řešení otázek: Jak se pohybovat efektivně a udržitelně, na co jsou které dopravní prostředky vhodné, proč je dobré  zkusit po Praze jezdit například na kole?

„Žáci by si měli z našich programů odnést především to, že města nejsou nafukovací a potřebujeme v nich umožnit spokojený život nejen nám, ale i budoucím generacím. Je skvělé, když začnou přemýšlet o dopadech svého dopravního chování a během hodiny pouští z uzdy svou fantazii při řešení palčivých problémů dnešních měst,“ říká Zuzana Poláková, urbanistka ze spolku AutoMat, která se na vzdělávacích programech podílí.

Program má dvě vyučovací hodiny a probíhá formou promítání krátkých videí a následných diskuzí. Naše lektorky Zuzana a Lucka by ale do programu také rády vložily praktická cvičení a více prostoru pro vlastní iniciativu žáků. „Využívání AutoMatova průvodce ve vzdělávání na ZŠ je novinka, ale byl to krok správným směrem. Žáky na druhém stupni naše animace baví a dokážeme jim touto formou předat spoustu podnětů,“ doplňuje Lucie Poubová, která vede v AutoMatu vzdělávání.

Chcete se o tomto programu dozvědět více? Podívejte se na stránky našeho Vzdělávání.

Uvažujete o podobném programu i na vaší škole? Dejte nám vědět na e-mailovou adresu: auto-mat@auto-mat.cz.

Nakrmte AutoMat

Podpořte nás a staňte se tak členy Klubu přátel AutoMatu!

V dalším kroku budete přesměrováni na platební bránu.

V dalším kroku budete přesměrováni na platební bránu.

V dalším kroku uvidíte údaje potřebné k založení platby v bance.

měsíčně 1000,-

Děkujeme mnohokrát za Vaší podporu, moc si ji vážíme.

Prosíme, nastavte si platbu ve své bance podle následujících údajů, abychom poznali, že jde o podporu od Vás.

  • ve prospěch účtu: 2400063333/2010
  • částka: [amount]
  • variabilní symbol: [variable_symbol]
  • vybraná frekvence plateb: [freq]
Něco se nepovedlo
Zpět do formuláře