Polská ambasáda podporuje Světovou cyklojízdu Prahou 5. června

14. 04. 2022, LAB

Mezi osm ambasád, které se letos 5. června aktivně zúčastní Světové cyklojízdy Prahou, patří i ta polská. Proč se polské velvyslanectví zapojuje a v čem bychom se v cyklooblasti mohli našimi sousedy inspirovat? Přinášíme minirozhovor se zástupcem polské ambasády Pawlem Piotrowskim. 

Proč by se podle vás měli lidé přidat k letošní Světové cyklojízdě, která vyrazí ve 12:00 z Kasárna Karlín?

Pro Polsko má ochrana životního prostředí a klimatu stále větší význam a minimalizování uhlíkové stopy má vliv na každodenní volbu v životě Poláků. K podobnému způsobu myšlení se hlásí řada společností po celém světě. Jízdní kolo je ideálním prostředkem k zlepšení zdravotního stavu, ochraně klimatu i prostředkem pro každodenní cestování. Pojeďme společně v rámci letošní Světové cyklojízdy a ukažme kolik je v Česku milovníků cyklistiky!

Proč se zapojuje právě polské velvyslanectví?

Diplomaté našeho velvyslanectví mají velkou radost z toho, že mohou společně s obyvateli Prahy a kolegy a kolegyněmi z jiných velvyslanectví podpořit propagaci jízdy na kole u příležitosti Světového dne jízdního kola #WorldBicycleDay, vyhlášeného Organizací spojených národů. Jsme hrdí, že iniciátorem tohoto mezinárodního dne je Polák Leszek Sibilski, bývalý cyklista polské olympijské reprezentace, který v současné době přednáší na Washingtonské univerzitě. Kolo sbližuje lidi celého světa a přispívá k přátelské spolupráci mezi národy. Během Světové cyklojízdy 2022 budeme manifestovat naši podporu Ukrajině a Ukrajincům, kteří hrdinně bojují s ruskou agresí o své právo na nezávislost, demokracii a za svou náklonnost k evropským hodnotám!

Podělíte se s námi o tip, jak zlepšit podmínky pro cyklistiku na základě zkušenosti z vaší země?

Polsko je zemí, v níž se řadu let investuje mnoho prostředků do cyklistické infrastruktury a systémů pro městská kola. Díky tomu stále více obyvatelů a obyvatelek Polska užívá kola nejen pro rekreaci a odpočinek, ale také jako efektivní dopravní prostředek.

Registrujte se i vy zdarma k účasti na letošní Světové cyklojízdě Prahou. 

Na fotkách: Paweł Piotrowski, Třetí tajemník; Magdalena Moryksiewicz, První rada

Nakrmte AutoMat

Podpořte nás a staňte se tak členy Klubu přátel AutoMatu!

V dalším kroku budete přesměrováni na platební bránu.

V dalším kroku budete přesměrováni na platební bránu.

V dalším kroku uvidíte údaje potřebné k založení platby v bance.

měsíčně 1000,-

Děkujeme mnohokrát za Vaší podporu, moc si ji vážíme.

Prosíme, nastavte si platbu ve své bance podle následujících údajů, abychom poznali, že jde o podporu od Vás.

  • ve prospěch účtu: 2400063333/2010
  • částka: [amount]
  • variabilní symbol: [variable_symbol]
  • vybraná frekvence plateb: [freq]
Něco se nepovedlo
Zpět do formuláře