Zákaz kol v centru potvrzen

Rada MČ Prahy 1 dnes k překvapení všech odhlasovala zákaz používání jízdních kol v některých částech historického centra. V oblasti Můstku, Staroměstského náměstí, Václavského náměstí, náměstí Republiky, Ovocného trhu nebo Celetné byste na kole nově měli dostat pokutu. Možnosti objízdných tras jsou nedostatečné.

Auto*Mat trvá na tom, aby Pražané mohli legálně projet Prahou 1 na kole a rozhodnutí radních Prahy 1 považuje za naprosto neadekvátní a nekompetentní.

Proti zákazu jízdy na kole se postavila i spousta z vás, kteří už druhým dnem plníte emailové schránky zastupitelů a radních Prahy 1. 

„Problém s komerčním provozováním mopedů vydávajících se za jízdní kola lze řešit jinak a není kvůli tomu nutné kriminalizovat lidi, kteří jezdí po Praze na kole a šetří tak životní prostředí i zdraví ostatních,“ říká Hana Škodová, ředitelka spolku Auto*Mat.

Důvodem zákazu všech kol jsou podle radního pro dopravu Prahy 1 Richarda Bureše četné stížnosti obyvatel na turisty, kteří na nejrůznějších elektro-vozítkách ohrožují chodce. Např. problémové mopedy nejsou ze zákona jízdními koly a v pěší zóně nikdy neměly co dělat, ale Richard Bureš přiznává, že kvůli nízkým stavům Městské policie není Praha 1 schopna zajistit veřejný pořádek, vozítka kontrolovat a ze zóny vykazovat. Praha 1 se proto rozhodla zakázat všechna kola bez výjimky.

Nakrmte AutoMat

Podpořte nás a staňte se tak členy Klubu přátel AutoMatu!

V dalším kroku budete přesměrováni na platební bránu.

V dalším kroku budete přesměrováni na platební bránu.

V dalším kroku uvidíte údaje potřebné k založení platby v bance.

měsíčně 1000,-

Děkujeme mnohokrát za Vaší podporu, moc si ji vážíme.

Prosíme, nastavte si platbu ve své bance podle následujících údajů, abychom poznali, že jde o podporu od Vás.

  • ve prospěch účtu: 2400063333/2010
  • částka: [amount]
  • variabilní symbol: [variable_symbol]
  • vybraná frekvence plateb: [freq]
Něco se nepovedlo
Zpět do formuláře