Pražské centrum bez kolon aut? Skládáme se na studii!

20. září – o 4 roky později a deset miliard navíc – se má zprovoznit tunel Blanka. Co bylo vlastně jejím původním smyslem? Dostat projíždějící auta pryč z centra. A k tomu je třeba nejen otevřít tunel, ale také udělat mnoho změn v organizaci povrchové dopravy. No a právě to – jak chytře “donutit” auta, aby jezdila Blankou a ne centrem – nikdo neřeší.

Po všech peripetiích dnes všechny zajímá jen jedno: prostě to otevřít. Pokud ale v září pouze otevřeme Blanku bez dalších změn, dopravě v centru se nejspíš neuleví.

Největší městský tunel v Evropě by tedy nic nezlepšil. To nezní moc slavně, že?

Naštěstí si ale zklidnění centra v poslední době opět přeje většina politiků. Chybí jim jen kvalitní podklady, které by jim pomohly rozhoupat se k akci.

Proto chceme v Auto*Matu společně s nezávislými experty na městské plánování připravit studii, která politikům a zodpovědným institucím pomůže s realizací změn v dopravě, díky kterým Blanka skutečně uleví centru od aut.

Cílem studie je odstranit překážky pro realizaci konkrétních opatření. Zabývat se bude především možnostmi organizace provozu na Praze 1 – jak zajistit, aby se opatření nedotkla rezidentů a místních podnikatelů, dokázala účinně odklonit tranzit, byla přiměřeně vymahatelná a ještě nestála ranec?

Pomozte nám využít Blanku pro zklidnění centra a udělat z Prahy místo, kde se dá zase o něco lépe žít. Učinit tak můžete v rámci naší crowdfoundingové kampaně “Blanka má smysl, když…” do 8.9. Ke každé Vaší koruně přidá Fond Otakara Motejla jednu ze svého. Stačí tedy vybrat půlku ceny studie, tj. 50 000,-.

Auto*Mat a Praha děkují.

Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.

Video ke kampani:

Nakrmte AutoMat

Podpořte nás a staňte se tak členy Klubu přátel AutoMatu!

V dalším kroku budete přesměrováni na platební bránu.

V dalším kroku budete přesměrováni na platební bránu.

V dalším kroku uvidíte údaje potřebné k založení platby v bance.

měsíčně 1000,-

Děkujeme mnohokrát za Vaší podporu, moc si ji vážíme.

Prosíme, nastavte si platbu ve své bance podle následujících údajů, abychom poznali, že jde o podporu od Vás.

  • ve prospěch účtu: 2400063333/2010
  • částka: [amount]
  • variabilní symbol: [variable_symbol]
  • vybraná frekvence plateb: [freq]
Něco se nepovedlo
Zpět do formuláře