Po 17 letech mění AutoMat logo i celou vizuální identitu

29. 08. 2019, Uncategorized @cs

Možná jste si všimli, že v několika posledních textech se nám z názvu Auto*Mat někam zatoulala hvězdička. Nezatoulala, rozloučili jsme se s ní během redesignu našeho loga i celé vizuální identity.

Po 17 letech, kdy nás v logu doprovázel i panáček s úsměvem Mony Lisy od grafika Petra Šmalce a všudypřítomná oranžová barva, jsme uznali, že je čas na změnu. Ta může být pro někoho možná až příliš výrazná, ovšem za uplynulá léta se výrazně změnil i sám Auto(*)Mat. Z několika jednotlivců je tým více jak 20 lidí, kteří se věnují čtyřem dlouhodobým projektům, které se úspěšně šíří po celé republice. Do práce na kole, Zažít město jinak, Generace U a Laboratoř udržitelného urbanismu (dříve Watchdog). Letos navíc přidáváme i filmový festival Městem.

Pro naši proměnu jsme oslovili pražské grafické studio Butterflies & Hurricanes, se kterými nás pojí nejen estetické cítění, ale také zájem o životní prostředí a udržitelný životní styl.

Jak se nové logo a celá vizuální identita povedla, teď můžete posoudit sami. A prozradíme, že nakonec i ta hvězdička s panáčkem s námi svým způsobem zůstali. Panáček má jen trochu abstraktnější podobu a když ho navíc poskládáte dokola, vznikne hvězdička jako vyšitá.

Laboratoř udržitelného urbanismu

V souvislosti se změnou vizuální identity se naše organizace rozhodla přikročit i k transformaci našeho watchdogového Týmu rozvoje Prahy do oddělení, které jsme nazvali Laboratoř udržitelného urbanismu (LAB). LAB by měl do budoucna fungovat jako prostředí pro promýšlení kritických, progresivních a především sociálně citlivých přístupů k městskému prostředí. K tomuto kroku jsme přikročili proto, že náš tým v poslední době rozšiřuje svou analytickou a advokační činnost od primárního zaměření na cyklistickou dopravu k širším tématům jako je územní rozvoj, veřejný prostor, klimatická změna a obyvatelnost měst. V LABu tak v současné době působí čtyři odborníci, kteří se zabývají specifickými tématy do cyklodopravy po územní plánování a sociologii současných měst.

Cílem LABu v následujících letech bude především:

  • Komunikovat výše zmíněná témata mimo již ověřených analytických a watchdogových postupů i skrze instruktážní, vzdělávací a popularizační videa (AutoMatův průvodce udržitelnou mobilitou).
  • Pořádat pravidelné kulturní akce (mimo Velké jarní cyklojízdy také filmový festival o urbanismu a dopravě Městem).
  • Podporovat regionální buňky LAB. Díky finanční podpoře OSIFE se zaměříme na podporu dvoučlenných detašovaných týmů naší laboratoře v několika městech ČR.
  • Zřídit knihovnu LAB, neboť literaturu kterou máme, chceme sdílet se všemi, kteří o témata rozvoje města mají zájem.

Celkově by se LAB do budoucna měl stát otevřeným prostředím – výzkumně analytickou a advokační platformou, kam budou moci obyvatelé města chodit otevřeně diskutovat o palčivých urbánních tématech nebo se poradit při řešení konkrétních problémů.

 

 

Nakrmte AutoMat

Podpořte nás a staňte se tak členy Klubu přátel AutoMatu!

V dalším kroku budete přesměrováni na platební bránu.

V dalším kroku budete přesměrováni na platební bránu.

V dalším kroku uvidíte údaje potřebné k založení platby v bance.

měsíčně 1000,-

Děkujeme mnohokrát za Vaší podporu, moc si ji vážíme.

Prosíme, nastavte si platbu ve své bance podle následujících údajů, abychom poznali, že jde o podporu od Vás.

  • ve prospěch účtu: 2400063333/2010
  • částka: [amount]
  • variabilní symbol: [variable_symbol]
  • vybraná frekvence plateb: [freq]
Něco se nepovedlo
Zpět do formuláře