Nábřeží žije! mění Prahu k lepšímu

09. 10. 2013, Uncategorized @cs

Otevření Smetanova nábřeží pěším nebyl lehký úkol. Podařilo se to na pět sobot až po takřka desetiletém úsilí, které rozhodně nechceme, aby skončilo jako další z řady izolovaných záborů, kterých se v Praze při různých událostech konají stovky. Naším cílem je usilovat o zvyšování kvality života ve městě.

Kulturními sobotami na Smetanově nábřeží jsme otevřeli debatu nad možným rozvojem Prahy. Projekt Nábřeží žije nemá v historii Prahy obdobu.

Pro debatu o veřejném prostoru je pět sobot Nábřeží žije naprosto nedocenitelných. I díky nim Praha bude fungovat lépe než dřív, neboť takto výjimečná spolupráce mezi veřejnými institucemi, podniky a Pražany otevírá možnosti pro další rozvoj.

Shrnuto podtrženo, zatím se povedlo:

  1. Proměnit město v aktivního aktéra se zájmem o kvalitu života Pražanů, který tvoří, spravuje a udržuje veřejný prostor.
  2. Vyvolat doposud nebývale intenzivní veřejnou debatu o smyslu a fungování veřejného prostoru ve městě.
  3. Zapracovávat zpětnou vazbu občanů při přípravě nového Strategického plánu Prahy na Útvaru rozvoje města (URM).
  4. Poprvé dosáhnout toho, aby objízdná trasa pro průjezd Prahou nebyla vedena přes už tak vnitroměstským tranzitem neúměrně přetěžovanou Malou Stranu.
  5. Přimět zástupce města řešící dopravu v Praze k zamyšlení se nad řešením dopravního přetížení Malé Strany vnitroměstským automobilovým tranzitem.
  6. Zachytit a zkritizovat nesmyslný a nikým nepodporovaný návrh ředitele Technické správy komunikací (TSK) pro Radu HMP, aby se jak Smetanovo nábřeží, tak Malá Strana zavřely trvale pro všechna auta bez výjimky.
  7. Propojit většinu veřejných institucí, soukromých podniků a obyvatel z oblasti Smetanova nábřeží, jejichž dostupnosti se jakékoliv dopravní změny na Smetanově nábřeží nejvíc týkají.
  8. Obrovsky navýšit množství poznatků a zkušeností pro přípravu trvalých změn, které přinese eventuální otevření tunelu Blanka včetně případného řešení dopravního zklidnění Malé Strany, Smetanova nábřeží a úprav na magistrále
  9. Přesvědčit starostu Prahy 1 o důležitosti příprav, experimentálního testování a jeho následného vyhodnocování před eventuální aplikací trvalého opatření na zklidnění Malé Strany a Smetanova nábřeží spolu s otevřením tunelu Blanka

Na dlouho poslední  možnost vychutnat si Smetanovo nábřeží jako unikátní platformu pro setkávání a diskuzi po boku významných veřejných institucí jsme měli v sobotu 12. října. Nyní proces pokračuje zpracováváním tisícovek podnětů a zkušeností, které soboty přinesly. Hledáme co nejlepší dlouhodobé řešení pro centrum Prahy. Ladíme Prahu!

 

 

Nakrmte AutoMat

Podpořte nás a staňte se tak členy Klubu přátel AutoMatu!

V dalším kroku budete přesměrováni na platební bránu.

V dalším kroku budete přesměrováni na platební bránu.

V dalším kroku uvidíte údaje potřebné k založení platby v bance.

měsíčně 1000,-

Děkujeme mnohokrát za Vaší podporu, moc si ji vážíme.

Prosíme, nastavte si platbu ve své bance podle následujících údajů, abychom poznali, že jde o podporu od Vás.

  • ve prospěch účtu: 2400063333/2010
  • částka: [amount]
  • variabilní symbol: [variable_symbol]
  • vybraná frekvence plateb: [freq]
Něco se nepovedlo
Zpět do formuláře